2016. március 30., szerda

Érdekességek, avagy, ahogy én látom Sydney-t (2.)


  • Van, hogy 8, kis ideig 9, majd 10 óra eltérés is van Sydney és hazánk között.
    Egy érdekes épület, amely üzleti iskolaként működik
  • A Föld másik féltekén vagyunk, így mások a csillagképek, máshogy látjuk a Holdat, és meglepő módon a villanykapcsolók is fordítva működnek. Felfele állásban vannak lekapcsolva.
    Egy kukabúvár íbisz
  • Nagyon szeretik használni a klímát. Minden klimatizálva van, a mi európai hőérzetünkhöz képest nagyon is. Van, hogy egy-egy bevásárlás után némelyik testrészemet már nem érzem a fagyás következtében.
  • Kemény pénzbüntetésekkel súlytanak minden kisebb kihágást. Szemetelni az utcán 100-200 dollárt is kóstálhat.
  • ADSL-en jön a net. Gyerekcipőben járnak az internet tekintetében. Itt olyan a leggyorsabb net, mint otthon a legkisebb sem. Ilyen lassú netet otthon már ha akarsz sem tudsz venni.
  • Semmilyen kozmetikumot nem tudsz venni UV védelem nélkül.
  • A nők sokkal finomabban és természetesebben sminkelnek, mint otthon.
  • Sok a a kínai, ennek köszönhetően rengeteg a kínai bolt. Nem ruha, inkább háztartási, csetresz boltokkal vannak inkább jelen. Épp a minap jártunk a kínai negyedként elhíresült Ultimo körzetében egy nagy kínai piacon. Ugyanazok a rózsaszín ugató kutyák, törölközők és lábbelik találhatóak itt, mint otthon, annyi csak a különbség, hogy vannak kifejezetten helyspecifikus dolgok, mint abo motívumos konyharuhák, fakanalak, pólók, és bármi, amit a kicsi kínai kezek le tudnak gyártani. A minőségük legalább olyan rossz itt is, mint otthon. Csinálnunk kellett húsvétra egy húsvéti kalapot. Vettünk hozzá, hogy minimalizáljuk az ezzel járó kiadásokat, egy kínai vízfestéket. Megvétel után kb. 5 perccel repült a kukába, annyira használhatatlan volt. Pedig higyjétek el, csak egy kartonkalapot próbáltunk volna vele egy kis színnel ellátni.
    Mango pancake a kínai negyedből
  • Nincsenek kóborkutyák és macskák. (Mondjuk sok a kínai étterem. Remélem nem azért...:D)
  • Az autószerelő műhely az itt annyit tesz, hogy elemeket cserélnek, azaz gyári elemeket rendelnek a kocsihoz, lebontják a rosszat és kicserélik őket. Nincs olyan szakma, hogy karosszéria lakatos. A kocsink, amit vettünk első körben, balesetet szenvedett. Egy Mercedes elénk fordult. Csúnyán lealáztuk, az egész orra összetört. Mármint a Mercinek. :) A miénken nem sok minden látszódott, de a biztosító elvette tőlünk a kocsit, és nem is adta vissza, mert az autó értékét meghaladta volna, amit rá kellett volna költeni. 2001-es évjáratú kocsi volt, jó állapotban, nem lehetett rá panasz. Viszont, mivel nem éri meg javíttatni, ezért megy is a roncstelepre. Ezért nincsenek itt öreg autók. Figyelnek rá, hogy a kocsiállományt fiatalon tartsák.
  • A Vodafone a legnagyobb és egyben legnagyobb lefedettséget biztosító mobilszolgáltató.
  • Sok az autókülönlegesség, legalábbis az olyan, amilyet otthon ritkán látni.
    Hát na
    És végül még annyit, hogy egy kis kiegészítésül ehhez a bloghoz, készült egy másik blog is, ahol csodaszép képeket is nézegethettek: http://cslphotography.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése