2016. december 20., kedd

Karácsonyi napszúrás

Sokan kérdezitek, hogy itt milyen a karácsony és hogy állok a készülődéssel? Kitaláltam-e a karácsonyi menüt és mennyire van  karácsonyi hangulatom? Nos, ahelyett, hogy egyenes választ adnék erre a kérdésre, inkább játszunk egy kicsit.

Forrás:http://www.graphicsfactory.com


Képzeld el, hogy június 20.-a van, egy kivételesen meleg nap, amikor már megkezdődött a nyári szünet. A gyerekek élvezik a nyári szünetet és elfoglalják magukat, vagy tanácstalanul vergődnek a kanapén, mert azt sem tudják mit kezdjenek a rájuk szakadt temérdek idővel. A felnőttek alig bírják magukat bevonszolni a munkahelyre, imádkoznak, hogy legyen légkondi a buszon, esetleg munka után lehetőségük legyen egy kis enyhülést hozó hideg italt kortyolni a barátokkal, vagy csendben egyedül a teraszon. A strandok minden hétvégén tömve vannak és kevés az árnyékot adó fa. Jobban esik a hideg ital, mint a forró sültkrumpli és pillanatok alatt olvad a jégkrém a kezedben.
Mindez megvan? Akkor mehetünk tovább. Játszuk azt, hogy karácsony van! :)

  • Rendelj a netről egy műanyag karácsonyfát, másképp esélyed sincs hozzájutni, ezt kell majd pár nap múlva feldíszítened. 
  • Keress a youtube-on karácsonyi albumokat és kezd el őket hallgatni, hátha segít hangulatba hozni magad. 
  • Vegyél le magadról egy réteg ruhát, mert igencsak forró lesz a konyhában a helyzet, amíg megsütöd az ünnepi mézeskalácsokat. Süthetsz több mindent is, ha szereted a szaunát,(speciel én nem bírom), akkor mindenképpen javaslom még a zserbót, bejglit és egyéb nyalánkságot is.
  • Érzed, ahogy folyik a hátadon a víz, amikor a harmadik tepsi mézest tolod be a sütőbe, miközben Mariah Carey énekli jókedvűen, hogy mi az az egy dolog, amire vágyik karácsonykor. Nem, nem arra, amire te gondolsz, miközben átkozod magad, hogy lesz még egy kör a sütőbe, mert túl sok tésztát sikerült begyúrnod...
  • Kész a mézes, rosszul vagy már a karácsonyi daloktól és nincs még ünnepi hangulatod? Semmi baj, nyiss ki egy jéghideg gyömbérsört, üljél le és mielőtt feladnád az egészet, adj még magadnak egy kicsi esélyt, elvégre képzeletünkben bár nyár van, mégis karácsony kell, hogy legyen, ha törik, ha szakad, már csak a gyerek miatt is.
  • Miközben egy jéghideg sárgadinnyét majszolsz, mert csak az esik jól, csomagold be az ajándékokat. 
  • Este 5-6 óra felé gyújts meg egy gyertyát vagy izzítsd be a karácsonyi izzókat, amit délelőtt felapplikáltál 2 adag mézes sütése között. Jah, hogy este 8-ig világos van, így teljesen értelmetlen dolgokat igyekszel a kellő hangulat miatt bevetni? Na sebaj. 
Érzed már milyen nehéz? Már már mondhatni szürreális? Hogy a viharba legyen az embernek nyáron karácsonyi hangulata? Olyan érzés, mintha egy színjátszókör próbáján vennél részt, mintha az egész csak egy vicc lenne vagy álom, amiből előbb utóbb felébredsz. Egész egyszerűen elképzelésem sincs egyelőre, hogyan is varázsoljak a fennmaradó pár nap alatt karácsonyi hangulatot, mert a gyereknek szüksége van rá, ő az egyedüli, aki lázban ég és tervezget, mi meg bajban vagyunk, hogy te jó ég, mi fog ebből kisülni?!


2 megjegyzés:

  1. Elképzeltem!!!! Most nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek! Erről most a következő jutott eszembe. Floria 45 fok, a gyerek a teraszról éppen bejön, mi meg rákiabálunk, hogy azonnal zárja be az ajtót, mert bejön a MELEG.

    VálaszTörlés